Monday, July 26, 2010

Laste Loodus- ja loovuslaager: pillimäng ja ekskursioonid Matsalu rahvuspargis


Viska oma teismeline arvutist välja ja saada ta eemale linnakärast ning poodidest!

1.-7. augustini toimub Metsküla Algkoolis Matsalu laste loodus – loovuslaager.

Laagri eesmärgiks on anda osalejatele praktiline kogemus pärimuskultuurist, rahvamuusikast, rahvatantsust, õpetada Läänemaa rikkalikku lugude-laulude-tantsude pärandit. Selgitada läbi osalemise looduse jälgimist ja mõistmist ning praktilist looduses käitumist: loodushoid, inimtegevuse mõju keskkonnale, ravimtaimede tundmine ja muu taoline. Suunata lapsi (ja ka lapsevanemaid) arusaamisele, et tarbimiskeskse ja kiirustava maailma ning interneti kõrval on jätkuvalt olemas väga hinnalised väärtused: loodus, rahu, traditsioonid ja ise tegemise rõõm.

Laager on mõeldud 7-16 aastastele lastele ja noortele. Õpetatavad pillid on viiul, hiiukannel, mandoliin, kitarr, akordion, lõõts, viled (flööt, plokkflööt), erinevad kandled. Õpetajad on enamuses Viljandi Kultuuriakadeemia rahvamuusika eriala taustaga: Elo Kalda, Marju Kõivupuu, Krista Sildoja, Raivo Sildoja, Ülle Jantson, Ott Kaasik. Muid tegevusi aitavad läbi viia Matsalu kandi käsitöölised, giidid jt.

Pillimänguoskus ei pea olema väga kõrgel tasemel – selleks me kokku tulemegi, et õppida! Vähema mängukogemusega lapsed saavad end arendada laulu- ja väikekandle grupitundides.

Ühte laagripäeva mahub 1-2 pillitundi (valdavalt individuaalõpe) ning laulu- ja ansamblitund. Vaba aeg kulub sportimisele, isetegevusele, meisterdamisele. Kauni loodusliku paiga võlusid nauditakse kohalike giigide juhendamisel nii jalgsi kui paadiga matkadel. Õhtud mööduvad lõkke ääres ühiselt lauludes ja pilli mängides, vanu seltskonnatantse vihtudes ja juttu puhudes.

Osavõtutasu 1400 krooni, Metsküla kooli õpilastele 900 krooni. Tasuda võimalik kohapeal või ülekandega Matsalu Külaseltsi arvelduskontole nr 221047393070, selgitus „Matsalu laste loodus-loovuslaager, ees- ja perekonnanimi“.

Kaasa võtta magamiskott ja madrats, ilmastikule vastavad mugavad ja sportlikud riided ning jalatsid (kindlasti ka soe jope või kampsun/fliis), isiklikud hügieenitarbed, ujumisriided, võimalusel oma pill.

Kogunemine Metsküla koolis 1. augustil kell 17. Kel autoga pole võimalik tulla, siis on korraldajatel võimalik lapsed kohale toimetada Lihula bussijaamast kella 16:15 (Pärnust ja Tallinnast saabuvad bussid).

Laagri lõpetamine toimub laupäeval, 7. augustil kell 15:00. Lõppkontserdile on kindlasti oodatud ka lapsevanemad või teised sugulased, sõbrad, tuttavad.

Registreerimiseks saada meiliaadressile ylle@jantson.ee järgmist:
- lapse nimi ja vanus
- elukoht
- millist pilli nimetatu valikust soovib õppida (1-2 eelistust)
- kas võtab oma pilli kaasa
- kaua ja kus on valitud pilliga seni tegelenud (muusikakool, -ring, mitu aastat)
- kas laps tuleb ja lahkub laagrist koos lapsevanemaga või vajab transporti Lihulast

Laagri toimumist toetavad Kultuurkapital, Hasartmängumaksu nõukogu ja Lihula vallavalitsus.

Täpsemat info ja kaart www.matsalukyla.ee või telefonil tel 516 3133 (Ülle Jantson).

1 comment: