Saturday, August 7, 2010

Kontsert peetud, laager lõppenud.


Kuigi ilm ähvardas korraks vihmaga ja läks siis hirmus palavaks, peeti laagri lõppkontsert siiski Metsküla koolimaja hoovil. Lisaks lapsevanematele olid kontserti kuulama tulnud ka ümbruskonna külaelanikud ja asjamehed. Laagrit kimbutanud tontide ja kummituste kohta ei ole teada, aga kus nemadki kõrvale said jääda.

Kontserdi kava tuli kokku ligi 1,5 tunni pikkune ning tänu Tõstamaa noorte muusikute isale Madisele sai see kõik ka salvestatud. Kui film ja plaat valmis toodetud, anname teada. Kontserdil esitati nii soolo- kui ansamblipalasid ning loomulikult kanti ette ka ühendorkestri laulud. Publiku vastuvõtt oli soe ja aplaus ei tahtnud lõppeda. Eriti hinnati nende muusikute etteasteid, kes konkreetse pilli esimest korda sellesama laagri käigus kätte võtsid. Lisalugu siiski ei tehtud, vaid kiirustati kooki sööma. Iga laagriline sai lisaks meisterdatud-modelleeritud teostele kaasa isikliku noodikausta, kus sees lauldud-mängitud lugude noodid ja sõnad. Nagu õpetaja Krista noodikaustu välja jagades selgitas, antakse noodid laagrilistele just põhimõtte tõttu kätte PÄRAST kontserti, sest pärimusmuusikat tuleb õppida ja mängida kuulmise järgi.

Et laagriliste hulgas said esimese kandlemängukogemuse ka mitmed Metsküla kohalikud noored muusikud, otsustasid laagri õpetajad ja korraldajad algatada Metsküla Algkoolile väikekandle hankimise projekti. Lõppkontserdil Metsküla Algkoolile väikekandle kinkimiseks käivitatud korjandusel kogunes 795 krooni, mis tähendab, et kui samas tempos jätkatakse, on esimeseks septembriks kannel olemas.

Matsalu Külaselts tänab korda läinud laagri eest kõiki kes kaasa aitasid:
Õpetajad: Krista, Raivo, Elo, Ott, Marju ja Ülle.
Kasvatajad: Triin ja Elina
Kokad: Hellat ja Reet
Matkajuhid: Marje ja Hellat
Skulptuuristuudio õpetaja: Tauno
Metsküla kooli töötajad: Mare ja Ene

Toetuse eest avaldame tänu: Kultuurkapital, Hasartmängumaksu nõukogu ning Lihula Vallavalitsus. Ning muidugi kõige suurem tänu laagris osalenud noortele ja nende vanematele. Kohtumiseni järgmisel aastal!

PS! Jälgida tasub ka pildigaleriid, sest sinna ikka lisandub üht-teist, kui abivalmid fotograafid oma ülesvõtteid saadavad. Ja et kontserdi video tootmine võib veel pisut aega võtta (Madis läheb 2 nädalaks reisile), vaadake seni laagri ühendorkestri peaproovi salvestusi Youtubest: Ostetud Hääl ja Fairy-lugu.

No comments:

Post a Comment