Thursday, August 5, 2010

Lastelaagri 5. päev

Eilne skulptuuristuudio venis pea videvikuni. Kõik teosed said hinded, retsensioonid ning Tauno Kangro autogrammi. Laagri lõpul lähevad tehtud kujud näitusele ja pärast saab igaüks oma skulptuuri endale koju kaasa. Modelleerimistunni käigus hakkas Tauno andekaid noori kunstnikke "kolleegideks" kutsuma ning lahku mindi suurte sõpradena.

Pärast pikka päeva tundsid paar poissi ennast pisut kehvasti - süda läikis ja kõhus keeras. Igaks juhuks paluti arstil vaadata-kuulata, et ega mingi ohtliku viirusega tegemist pole. Arst andis igaks juhuks mõned valged ja mõned kollased tabletid, mida vajadusel sisse võtta. Ülejäänud lapsed joonistasid niikaua plakateid: "Ära söö tooreid õunu" ning "Pese käsi ka siis kui sa neid ei pese". Hommikuks selgus, et tegu oli hariliku Metsküla zombi-viirusega, mis muudab inimesed ööseks korraks niisugusteks, nagu lisatud pildil - aga kui kukk laulma ja päike tõusma hakkab, on kõik jälle korras.

5. laagripäeval alustati suuremate ansamblite kokkumänguga ja selgeks õpiti 2 lugu: "Haldjas" ja "Ostetud Hääl". Hääle ostmise lugu ei ole sugugi poliitiline, see on pärit Kullamaa kihelkonnast ja kirja pandud sügaval tsaariajal - 1911. Haldjaga on ainult see kehv värk, et eestikeelsed sõnad puuduvad - need peavad laagrilised ise kiiruga kokku kirjutama.

Mõned pildid on lisatud ka galeriisse.

No comments:

Post a Comment