teisipäev, 7. juuni 2011

Lubatud retsept!

KUNINGLIK DESSERT - WELFENSPEISE
Valge kiht
0,3 l piima kuumutada 80 g suhkruga, lisada 40 g tärklist (segada eelnevalt vähese piimaga), kuumutada pidevalt segades paksenemiseni.
4 munavalget vahustada 30 g suhkruga tugevaks vahuks ja lisada ettevaatlikult kuumale piima-tärklise segule.
Kollane kiht
0,3 l valget veini (soovi korral asenda apelsinimahlaga - mida ma küll ei usu, et keegi sooviks!) + 40 g suhkrut kuumutada keemiseni, lisada 2 sl eelnevalt vähese veiniga segatud tärklist ning kuumutada, kuni kreem pakseneb ja muutub klaasjaks.
4 munakollast vahustada 30 g suhkruga, lisada segule 4 sl kuuma veinikreemi ja segada. Ülejäänud veinikreem lisada, kui segu on muutunud ühtlaseks.
Saadud massi kuumutada 60 kraadi juures pidevalt segades paksenemiseni (ohutum on asja teha vesivannis, kuid saab ka paksupõhjalises potis). NB! Liiga kõrgel kuumusel muna kalgendub ja eraldub vedelik - sellest püüdke hoiduda!
Magusroog valada kihiti pokaalidesse ja panna jahedasse.
Kuna tegu on poolkuumutatud munatootega, ei kuulu roog pikemale säilitamisele!
Teades desserdi maitseomadusi, ei tundu see ka eriti reaalne olevat.
Renatelt saadud saksakeelse retsepti tõlkis ja vahendas Helle.

Toimetuselt. Tänu Renatele saksa köögi saladuste avamise eest! Tänu Hellele professionaalse tõlke ja tõlgenduse eest!
Huvilistele. Dessert on tõeliselt kuninglik.
Retsept on Matsalu Naisseltsi autoriõigusega kaitstud, seda ei tohi reprodutseerida ilma MNSi loata.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar