Sunday, December 4, 2011

Aastalõpupühad hästi lähedal!

Jõulutuled Keemu Külakoja katuseräästas säravad nüüd võidu täna süüdatud kahe paari II advendiküünaldega. Atlandi tormituuled kinkisid detsembrirajude vahel meile täna müstiliselt kauni vidusetunni. Päike alles loojus kui Kuu-poolik oli jõudnud peaaegu poolde taevasse! Nagu Kaisa kommenteeris, oli kuu nähtav täiesti "Konkreetselt!" St täitis oma taevalaterna rolli suurepäraselt!
Kokkulepitud ajal kohtusid sadamas ligi pooled Naisseltsi kirjaringi liikmetest. Aitäh igale, kes tulla sai. Tegemist ja juttu jätkus kauemakski!
Jalutuskäik muulile jäi lühikeseks - juba enne lasteranda tuli meri vastu.
Külavain lokkab roheliselt, Hella õunapuud on pika sügisega jõudnud nii juurduda kui pungi ajada. Renate on puukesed ka jäneste-kitsede vastu kaitsnud.
Meeliköitev oli detsembri esimesel pühapäeval kiikuda rohirohelisel Külavainul, taustaks hingekriipiv luikede koor.
Asjalikku. Arvasime, et kuu keskel ja lõpus lähevad päevad veel kiiremaks, seepärast enne (ametlikult) ei kohtu, kui:
a) Vana-aasta õhtul pärast südaööd, st Uue aasta esimesel tunnil Keemu Külakojas
b) või suundume kohe ühiselt Saleverre, Salumäele. KUI Salevere tragid tüdrukud-poisid süütavad traditsioonilised küünlad Silmaallikale ja Rõngasristi! Ning olenevalt ilmast ja tee-oludest. Hoia ennast kursis!
c) Külavanem ootab kõiki nagu ikka 1. jaanuari keskpäeval Laine tallu Uut Aastat tervitama!
M
Kahanevas päevavalguses, kasvavas kuuheleduses kulus paar tunnikest Külakojas nagu üks hetk. Mekkisime head-paremat, ja, jõudmata üksteist ära kiita, otsustasime jagada häid retsepte suurele ringile.
Kaja MAIUS (talub hästi külmutamist ning pehmeneb toatemperatuuril kiiresti söömiskõlblikuks): Pool topsi toorjuustu, suhkrut, 3 sp kakaopulbrit, vanillisuhkrut, vett (2 sp), 5 dl kiirkaerahelbeid (kui neid kodus ei ole, sobib tavaline kaerahelves väga hästi!)
Kaunistuseks: kookoshelbeid, pärlsuhkrut, seesamiseemneid, peenestatud mandleid vm (kui neid kodus ei ole, ära muretse, ikka on maitsev! NB! Vee asemel sobib must kohv, brändi, rumm, liköör.
Silvi TRÜHVLID: 2 pakki doomino küpsiseid, 2 topsi toorjuustu. Küpsised purusta köögikombainis või saumikseriga peeneks, sega toorjuustuga ühtlaseks massiks, pane külmkappi. Kui on tahenenud, nii et annab pallikesi veeretada, veereta pallid kakaopulbris ja ongi valmis! Hoia jõuludeni külmas, siis pühade ajal hopsti! suhu maiuspalaks!

No comments:

Post a Comment