Monday, July 7, 2014

Laulupidu kui külarahva kohtumiskoht!

Hõissa!
"Saabusime eile öösel võimsate peomuljetega koju ja hommikul tuli mõte, et päev pärast laulupidu võiks olla üleriikllikult vaba päev, sest niiiii palju rahvast sai alles öösel koju! Meie küla esipaari nägime eile lauluväljakul igatahes ära - kohtusime Eesti toidu telgi juures, sealsamas oli rõõmus kohtumine ka Marju ja Tõnise perega Mere talust. Ja üllatavalt palju teisigi tuttavaid õnnestus näha, kuigi tundus, et pool Eestit oli Lauluväljakule kohale sõitnud.

Saime oma piknikuteki hea koha peale puude varju maha ja ega 10 min hiljem seal enam vaba kohta poleks olnudki. Väga mõnus oli vaadata möödavoorivaid inimesi - miskipärast jäid eriti silma oma rõhutatud rahvuslikkusega soliidsed välis-eestlased, küllalt palju oli ka teistest rahvustest inimesi, mida ma eelnevatel laulupidudel pole nagu märganud.
Pidu ise oma "lainetuste", laulukorduste ja meeliülendava lõpuga oli super!  Lõpus laulis kaasa kogu väljak, vähemalt selles piirkonnas, kus meie olime, olid väga tugevad lauljad rahva seas.
Aga ilus suvi jätkub, Matsalus on nädalavahetusel väga palju heina maha niidetud - seda nägime täna hommikul tööle sõites. Jõudu heinalistele ja andke teada, kui murakal käinud olete, need peaks kohe-kohe valmis saama!
Helle"

"Väga vahva on kaasa elada sellele möllule, mis praegu Tallinnas toimub. Küll on tore mõelda, et meie külast on vähemalt Pille ja Kaarel ka seal kusagil. Või on veel külarahvast, kas teate?
Kaja"

"Külarahvast on veel Maire linnas tantsimas ja minu perest kohal viis inimest. Kermo - Ruth ja nende vanem tütar tantsivad, noorem tütar laulab ja Karneli tütar tantsib.
Ilme"

Minule hetkel teadaolevalt:
Uus-Porgandilt laulab Kelly, Kaluri talu noorest põlvkonnast laulab Annely, tantsivad Ann ja Liis, Laine talust laulab Eerik-Robert.
Publiku auväärt rollis astusid üles Helle, Jaan, Ülle, Jüri,  Kaisa, Mare, kõigi kokkutulnute elu-tervist turvas Triinu-Mari.
Mare

Olev Mihkelmaa pakub vaadata päikselisi pilte, kus rõõmustavalt palju armsaid nägusid näha!
http://www.facebook.com/l/gAQEuVn-NAQEcdeX4Zhs1YT8ZQDVEJmEnxGpIv8lM59X22g/www.olev.ee/fotoblogi/fotostuudio/fotograaf/laulu_ja_tantsupidu_2014.html

No comments:

Post a Comment