Monday, February 9, 2015

Tuisk ei takistanud kelguretke lahejääl!

Matsalu vaprad naised käisid taas üle lahe Haeskas. Kelgutamas ja kohvitamas.
Ilm oli pühapäeval, 8. veebruaril pehmelt öeldes - pöörane! Nähtavust kümmekond meetrit, tuisutuul paarkümmend meetrit sekundis, tuulekülma - paarkümmend kraadi.

"Hommikul enne starti arvasime vist enamuses, et mõistlikum oleks mitte minna. Kodus ilma vaadates oli kahtlus, kas autodki teel püsivad ja kuidas me ses tuisus hakkama saame. Vaid teadmine, et Ants on meie pärast kohal, keedab suppi ja kelgud on ootel, sundis mitte loobuma. Haeskas tervitas meid särav päike! Õnneks olid kõik ka ilmale vastavalt riides ning Antsu head nõu järgides hiilisime Saardo küla alla, kust oligi paras taganttuulega tagasi purjetada. Veidi poognaid veel vasakule-paremale, ja olimegi tagasi Tuuliku talus maitsvat hernesuppi ning saiakesi söömas. Olime kõik väga rahul selle kogemusega! Ega vist peale Renate meie seltskonnast keegi neid kelke proovinud olnudki. Tuhat tänu Hellele kogu üritust korraldamast! Krista."













Haeska all jääl. Pilt: Krista



Traditsiooniliselt alustas Kaja jääretke Haeskasse jääd mööda Keemust.
"Tunnistan ausalt, et ei jaksanud sellise vastutuulega Haeskasse välja murda. Jõudsin viimaste võrgulippudeni ja keerasin tagasi. Tagasitee oli tagantuulega nii võimas, et pidin vaatama, et kõhuli ei lendaks :)  Tore oli näha, et muul oli roost täitsa puhas.
Pildid: Keemu jää ja pilvede vahel, talvine kalapüük lahel.
Kaja"



No comments:

Post a Comment