Sunday, January 31, 2016

AIALINNUVAATLUS

Hommikul äratas mind rasvatihase "sitsikleidi" säutsumine akna taga. Kaua ta seda ei laulnud, aga asi oli tehtud. Aialinnuvaatluse tegin 9-10 vahel. Päevalilleseemnete ja lambapeki-menüü peale oli tõesti palju linde tulnud: rasvatihane (5), sinitihane (3), salutihane (2), põhjatihane (1), põldvarblane (10), rohevint (11) ja 4 hallvarest ülelennul ning 2 pasknääri maapinnal sehkendamas. Simo tegi vaatluse tund aega hiljem ja sai vähem linde ja ka liike. Hommikul on linnud näljased ja neid näeb rohkem. Kuhugi on kadunud musträstas, kes veel enne tormiseid päevi õuel hüples ja puudujaks tuli märkida  suur-kirjurähn, kes vahel ikka asja teeb linnumajja.
Paar nädalat tagasi sulatasin vanadesse kruusidesse lambarasva ja riputasin puu külge. Mõne aja pärast olid kruusid puu otsast kadunud. Mõtlesin, et küllap on lumme kukkunud. Peale lume sulamist selgus, et ei olegi neid. Päris põnev, kes see varganägu on, kes toidu koos taaraga minema viib! Lähen nüüd õue varganäo jälgi ajama :)
Toredat vaatlemist teilegi!

Kaja


Laine talus kella 15-16 märgatud 21 rasvatihast, 11 hallvarest, 8 põldpüüd, 2 harakat, 1 määramata väike hallikas linnuke - kas vint?
Mare


Mul oli kesisem saak, koos Mia ja Alfrediga saime:
5 rasvatihast, 2 salutihast, 2 pasknääri, 1 suur-kirjurähni ja 10 sinitihast (viimased on vist suure vee eest roostikust põgenenud).
Marje



No comments:

Post a Comment