Thursday, January 12, 2017

TÄISKUUNELJAPÄEV! KIIRUSTA NELJA TEE RISTI, KUI ON SENITÄITUMATA SOOVE!

Nüüd siis on käes aeg, kui rahvakalender on natuke segi läinud.
Nuudipäev võib olla nii 7.  jaanuar kui ka 13. jaanuar ja taliharjapäev võis olla nii 13. jaanuar kui ka 2. veebruar;  taliharjapäevaks võib pidada nii tõnisepäeva kui 14. jaanuari, mida nimetatakse ka korjusepäevaks.
Ühesõnaga, on aeg,  mil suur pidu täitsa läbi - vanad mehed käivad veel taludes paja põhjast õllepärmi rüüpamas ja koerust tegemas ning loomasööta ja ka inimtoitu peaks olema pool alles, et ellu jääda. Töödega ei maksa veel pingutada
Kui aga torm pilved taevast minema peletab,  peaks täna öösel olema üsna valge, sest on täiskuu!
Mikk Sarv on täiskuu mõjust kirjutanud: 
Täiskuuajaga on seotud paljud loitsud, sest siis arvati Kuu jõud olevat suurim. Sel ajal oli hea kinnitada oma sidet ja lähedust Kuu ja tähtedega. Mõtteline lähedus palvete ja loitsude abil viib meid kooskõlla muutuva ajaga ja meie tegemised sujuvad nii, nagu me seda soovime. Nii näiteks käidi täiskuuööl nelja tee ristil tegemas maagilisi toiminguid, et mõjutada soovitud suunas oma tulevikku. Täiskuuajal tehti toimetamisi, mis nõudsid täiust ja terviklikkust.

Täna päeval oli aga tuisk teedel  libeda jää pehme lumega katnud ja liikuda ei olnud lihtne. Tuulevarju kogunes lindude söögimajakesse päris suur hulk rasvatihaseid, sinitihaseid, salutihaseid, rohevinte ja varbalasi ning isegi mõni musträstas ja suur kirjurähn otsis toitu. Keemu tee ääres oli 3-4 kitse jalutanud ja 8 nurmkana lendas vurinal lendu.

Soovin head püsti püsimist tuules ja libedal jääl, juhuks kui lähete kuuvalgel nelja tee risti toimetama!
Kaja

No comments:

Post a Comment