Sunday, February 12, 2017

ARUANNE 11. VEEBRUARI JÄÄRETKEST


       Lahe keskel kalameeste märgi juures. Pildistab Kaja


Kelgutasime Keemu Laine talust   Haeska Tuulingu taluni 5,2 km,  see võttis aega 1 tund 46       minutit ja 46 sektundit.
Nii kaua läks sellepärast, et ilm oli fantastiline ja jää oli nii huvitav. Alguses oli jää kaetud kerge lumevaaluga, lahe keskel oli täiesti siledaid ja väga libedaid alasid ning Haeska Suurrahu taga laius jäine  kivide põld, mille vahel oli jäätumine toimunud lainetena. Suurte kivide ümber turritavad jääpangad olid põnevaks mängukohaks Simole ja Elmole. Kui päris kõhuli olla, siis võis jääl näha kauneid härmatiskristalle. 

Lahe keskosas leidsime suure prao, mis oli küll jäätunud  ja ei olnud ohtlik, aga nägi välja nagu oleks piir Lihula ja Ridala valla vahel ja mis võib muutuda piiriks Lääne- ja Pärnumaa vahel.

Võrguaugu  jääkuubiku paksus oli veidi üle 20 cm. Kalamehi oli näha Saardo ja Metsküla all. Nägime 3-4  jääalust võrgujada ja Saardo pool  tehti  neid vist  juurde.

Tuulingul pakuti väsinud ränduritele maitsvat hapukapsasuppi ja kohupiimataskuid kohviga ning  saime vahetada külauudiseid.

Aprillis on Haeskasse tulemas Soome riigi sajanda juubeliga seoses külaline Metsähallitusest, et tutvustada, kuidas kaitsealadel tehakse koostööd kohalike ettevõtjatega.Haeska külaselts, kus on veidi üle 45 liikme, on saanud valmis uue kodulehe, mida tasub vaadata:  http://www.haeska.ee/haeska-kuela.
Haeska Külaseltsil on suured plaanid: mõeldakse kogukonna teenuse peale ja soovitakse korrastada külamaja, rahvatantsijad tahavad sõita reisile. On ikka tublid!

Noorim selle aasta  jääretkeline oli 3 kuune Liivi, kõige vanema vanust ei hakka kirjutama :)
Ilm oli tõeliselt taevane kingitus ja heleroosa päikeseloojang tundus juba natuke liiga hea.   Kaja                        

              



No comments:

Post a Comment