Monday, July 31, 2017

IMELINE LUGU, MIDA VÄLJA EI MÕTLE, KUID MIS ELUS LIHTSALT JUHTUB...

Minu poolt ka kõigile tublidele korraldajatele suur, suur tänu! Eriline tänu Marjule, kes vaatamata kipsis jalale tuli ja tegi kohviku katuseserva väga kauniks.

Mul oli kohvikute juures huvitavaid kohtumisi. Üks tore lugu oli selline.
Ajasin juttu tuntud Eesti kosmoseteadlaste Mardi ja Anuga (nad olid Tartust mootorrattaga siia tulles teinud 4000 km rännaku Põhja-Norras ja Põhja-Soomes ja läksid siit edasi Haapsallu kontserdile!),  kui meist möödus tuntud maratonijooksja. Peatasin ta, et kohalikke prominente külalistele tutvustada. Jooksja vaatas kaugusesse Haeska poole ja ütles: "Ma olen siit hobusega Haeskasse oma elus mitu korda käinud". Meie kõrval olid Haeska inimesed. Nad jäid kuulatama ja küsisid, kas Tuulingu talu ka teab?  Jooksja ohkas ja rääkis:" Minu isal õnnestus enne sõda osta Haapsallu väike krunt. Tahtis hakata maja ehitama ja valmistas maja jaoks sobivad palgid. Talvel vedasime Metskülast Keemu ja siit üle jää Haeskasse Tuulingu talu juurde. Kevadel pidime sealt Haapsallu edasi vedama. Sõda tuli aga peale ja vene sõjavägi põletas need ära." 
Selle peale elavnes Haeska Ants ja rääkis oma loo. "Olid jah,  seal lauda taga ühed majapalgid. 
70.kümnendatel,  kui olin paras nagamann,  tahtsin kangesti mootorsaagI proovida. Arvasin, et need on jäänud sinna vene sõjaväest ja saagisin pehkinud palgid tükkideks. Lõpuks põletamise ära."
Olime kõik hämmingus,  kui juhuslikult sõjast jäänud küsimus lõpuks vastuse sai!
Kaja



No comments:

Post a Comment