Wednesday, March 11, 2015

Kevad paisub!

Kuigi täna oli veidi jahe tuul, oli rohi rohelisemkas muutunud ja linnurahvast jälle rohkem.
Salmi rannakarjamaalt kostus  liiri-lõõri lauluvõistlus saabunud lõokeste vahel. Kiivitajad on veel tagasihoidlikumad, kuid oli näha neidki. Hallhanede salgad tiirutasid siia-sinna ja  näha oli   mõnda paari, kes võisid plaanida meie roostikus pesitsemist. Nende plaanid võib nurjata merikotkaste suur hulk lahe ümber. Keskpäeval lendas üks neist Salmist Matsalu metsa poole ja juba kella nelja paiku lendas teine üle meie maja lahele toituma. 
Suur sagimine ja toimetamine oli mõisa tiigi juures hallhaigrute koloonias. Keskpäeval nägin 5 pesal linde, aga kella nelja paiku oli linde juba 10-l pesal. Tundub, et paremad kohad on just tiigipoolsetel puudel, sest kaugematel puudel ei olnud veel ühtegi lindu.
Luikedele näib täitsa meeldivat Härglaiu ja Kolmenasva vaheline madal rand.
Mõisa allee puudel lendas grupp hallrästaid ja ei oska öelda, kas nad on saabunud või talvitunud siin. Ka paar pasknääri laperdasid okste vahel. Õhk oli tihe rasvatihaste "Sitsikleidist" ja üks suur-kirjurähn lendas parkmetsa.
Head kevadenautimist!
Kaja

Kassikakust pole kippu ega kõppu. Eile tiirutas üksildane sookurg Meelvas põldude kohal ja suundus Salmile.
Hallrästad olid ilmselt Soomest meile söömile tulnud parved, kelle saabumisest oli juttu enne jõule. Minu õunaaias talvitus 2 isast musträstast. Eelmisel kolmapäeval nägin Pihama kõrtsi juures tee ääres istumas merikotkast. Kui ta lendu tõusis, siis oli mõlemal tiival eesserva keskkohas umbes peopesasuurune valge laik (nagu vähendatud variant hiid-merikotkast).
Sarapuud tolmlevad! 
Marje

No comments:

Post a Comment