Sunday, November 6, 2016

MARDIPÄEV JA JÄLJED LUMEL

Mardipäev on saabumas ja see võib kaasa tuua igasuguste tegelaste liikumise külas. Tänane kaunis ilm ja värske lumi andis võimaluse järele vaadata, kes on meie õuedes ja aia taga liikunud.
Esimesed jäljed leidsin kohe oma õunapuude vahelt. Üks nooremat sorti jänku-juss oli juba püüdnud maitsta õunapuud, aga õnneks on see puu juba piisavalt paksu koorega ja jänes jäi  ampsuta. Jäneste jälgi on tihedalt täis põlluservad ja teeääred Aeg-ajalt ristuvad jäneserajad rebase sirgete sammuridadega. Siin-seal tegutsevad kährikud, kes  taliuinakuks kohta otsivad. Metskitsi tundub olevat päris palju ja ka paar suurt siga on jõudnud roostikust üle põldude parkmetsani. Üks põder oli roostiku serval jalutanud, aga küla keskele siiski ei tulnud. Mõisa ümbruses on ikka päris palju lammaste jälgi, aiast väljas õnnestus täna näha vaid 3 looma.
Lindudest on lahel kuulda väikeluiki. Laht hakkab jäätuma ja luikedel enam pikka pidu ei ole.  Ka Sasha on juba jõudnud Leetu.
 Väikeste värvuliste parvi lendleb ühelt viirpuult teisele ja aeg-ajalt kostab tammede lähedalt pasknääride ehmatavaid kraaksatusi. Tihased kogunevad kenasti toidumajade ümber.
Santide jälgi veel näha ei olnud, küll nad ikka tulevad, kui ilm liiga hulluks ei lähe.  Norra ilmateade ennustab neljapäevaks suhteliselt sooja ja vaikset, kuid pilvist ilma. Kaunist mardiootust kõigile!
Kaja

No comments:

Post a Comment