Monday, December 23, 2019

HÄID PÜHI!

Tore on jõulu eel teha pimedas külas väike jalutuskäik.  Õhk on kevadiselt soe ja vaid laululuikede ürgsed hüüded annavad märku helimaailmast. 
Keemu ringteed läbides paistavad eriti värvilistena Põrgupõhja, Veskimäe ja Angerja, kaugele paistab Laine hele viirg. Mõisa juures kumab kõrgel põhjatähe ornament. Kuid valgustatud on tõesti ka bussipeatused. Matsalu on täna hommikul saanud pontsakad laternad ja Keemus vilgub "on-ei ole valgus". Keemu sadamgi on ühe laternaga valgustatud. Üle lahe paistab 4 valgust Haeskast, üks Kiideval ja Puise nina särab kui kesklinn.
Kui keerata Keemust parkmetsa poole, siis vilguvad kolm punast tulukest, mis on Virtsu tuugenid ja Metsakülast paistavad kellegi kuldkardinad.
Päris pimedasse metsa keerates helgib korraks Iili latern ja siis on tükk aega kottpimedust, kuni Lotmani aken ja Veskimäe ning Põrgupõhja värvilised tulukesed paistma hakkavad.
Külla sisse sõites on aga mitmedki majad servast-servani kaunistatud.
Keemu bussipeatusesse jõudis tänane viimane buss. Soovisin bussijuhile kauneid pühi.
Ta märkis, et on väga tore, kui talvel on maal inimesi ja valgustatakse küla. Saatis ka tervitusi neile, kes on vaeva näinud ja küla kaunistanud.
Jõulutuledes Keemu Külakoda
Kaja

No comments:

Post a Comment